top of page

Blog

Dit is het gezicht van de liefde!


Liefde en gelaatkunde, wat kan je ermee? Nou....eigenlijk een heleboel! Ik ben ervan overtuigd dat liefde op het eerste gezicht mogelijk is. Daar zijn veel verschillende verklaringen voor te vinden. Een aantal van deze verklaringen ga je hieronder lezen! We gaan in deze blog namelijk kijken naar een setje leuke lovers, bij wie ik het gezicht van de liefde mocht ontrafelen met de praktische mensenkennis als gereedschap!

Hoe zat het ook al weer?

Eerder schreef ik al eens een blog over liefde op het eerste gezicht. Om een lang verhaal kort te maken: er zijn drie soorten van liefde op het eerste gezicht volgens de kunstenares Suzi Malin. In haar theorie stelt zij dat aantrekkingskracht van twee personen verklaart kan worden vanuit het feit dat zij gelaatkundige gelijkenissen hebben, zoals gelijke verhoudingen van bepaalde gelaatsvormen of zelfs gelijke gelaatstrekken, zoals dezelfde neus- of mondvorm. Malin stelt daarnaast dat een individu ook kan "vallen" op zijn of haar eerste liefde, waarmee zij doelt op iemand die lijkt op je vader, moeder of verzorger (zoals prins Charles viel voor Camilla, die als twee druppels leek op zijn nanny.) Al met al interessante materie en mocht je hier meer over willen lezen kan dat en KLIK JE HIER Mijns inziens is het wat kort door de bocht om alleen het gezicht te betrekken in het verklaren van de liefde. Lichaamstaal die goed wordt begrepen en feromonen (noem het chemie) spelen natuurlijk ook een grote rol. Onderliggend heeft tevens de omgeving waarin je opgroeit en je je op latere leeftijd in begeeft een vinger in de pap. Hier wordt namelijk een deel van onze basale structuur gevormd, samen met onze diep gewortelde basiskaraktereigenschappen. Deze zijn levenslang blijvend, al dan niet onder de oppervlakte en niet verworven.

Let's talk about love

Laten we het hebben over de liefde! Die bijzondere energie tussen mensen, die zich niet in één woord laat vangen. Hierbij nemen we de proef op de som bij een super leuk stel, nl Cynthia en Berend. Ik ken hen al heel wat jaren en ben altijd zeer gecharmeerd van hun verbale- en non-verbale interactie. Bij de vraag of zij het aandurfden om mij de liefde tussen hen op te sporen op gelaatkundig gebied, gaven ze beiden direct een enthousiaste JA!

Als eerste kijken we naar de foto van beiden in het geheel. Daarbij gebruiken we de kiembladenleer, waarbij we niet moeten vergeten dat kleding lichaamsvormen vertekent. Hierbij valt op dat Cynthia past in alle kiembladen. Dit zorgt ervoor dat Cynthia zich gemakkelijk kan aanpassen aan anderen, omdat er altijd wel iets is dat ze herkent. Met haar rondere vormen straalt ze rust uit en kan de zaken stap voor stap, weloverwogen aanpakken. Ze is hierbij niet impulsief, maar wanneer de keuze is gemaakt, zeer vasthoudend! Berend valt daarentegen in de structuur van de beweger. Met zijn lange armen, benen en de langere kin is het lastig voor hem om niet in beweging te zijn. Verder laat hij trekken zien van een gevoelsmens. Hij zal dus snel reageren op sfeerveranderingen en spanningen. Samen zal dit doorgaans positief uitwerken. Cynthia is aanvoelend en aanpassend, zij zal zich kunnen schikken naar de onrustigere aard van Berend en vaak zelfs haar rondere en rustvormen kunnen inzetten om zijn natuurlijke snelheid af te remmen, waardoor zijn impulsieve gedrag wat wordt tegengehouden. Berend zal Cynthia in zijn geval uitdagen tot bewegen en in beweging komen. Hij is het hout op haar vuur. Toch zal ze met haar aarde structuur altijd met beiden voetjes op de grond blijven. In het geval van onenigheid zullen de talenten van beiden de valkuilen worden. In dat geval vindt Cynthia, Berend waarschijnlijk te druk en afgeleid en vindt Berend, Cynthia te weinig in actie of voelt zich gestagneerd in zijn acties en impulsen door haar.

Hoewel Berend en Cynthia op het eerste gezicht niet op elkaar lijken zien we bij de facematch, die je bovenaan de pagina ziet, toch een leuke verrassing! Het voorhoofd is even hoog (wat lastig te zien is op de foto). De afstand tussen wenkbrauw en ooglid en de lengte van de neus is gelijk. Dit laat zien dat zij onbewust voelen dat zij elkaar op veel vlakken begrijpen. Het is een lichamelijke aantrekkingskracht. Ze vinden de ander er leuk uitzien (esthetische verbinding) en hebben gevoelsmatig vertrouwen in elkaar. Mond en kin matchen minder goed. Wat wil zeggen dat de communicatievormen (Berend direct en zakelijk, versus Cynthia gevoelsmatig en vrij) en de inzet van daadkracht nogal verschillen van elkaar. (Berend impulsief ,versus Cynthia die voorzichtig is maar vasthoudend). Naast de harmonie die men in beiden gezichten herkent, zien we ook vormen in het gezicht die op elkaar lijken. Hierbij kijken we naar de oogvorm en ronde neuspunt. De relatieve grootte doet er niet toe, alleen de vorm. Hoe meer “echo” hoe passender de verbintenis. De aantrekkingskracht is ook bij echoïsme wederzijds. Echoïsten voelen zich vaak zielsverwanten omdat je als het ware een beetje kijkt in je eigen gezicht. Het geeft een direct gevoel van herkenning! Tijdens de analyses van beiden hebben we heel wat afgelachen om de herkenbare klikken én conflictbeschrijvingen. Het was heerlijk om deze twee creatieve mensen te mogen uitdiepen en te mogen gebruiken als voorbeeld voor mijn blog. Wie ze in levende lijve wil zien en ontmoeten kan zich begeven naar de kapsalon van Cynthia (Salon Pure Color), waarin zij haar droom op een goed geplande en vasthoudende wijze heeft waar kunnen maken en haar talenten inzet om mensen een nog mooiere variant van zichzelf te maken!


Archive
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page