top of page

Blog

Het gedicht van jouw gezicht…..

Een karakteranalyse op basis van gelaatkunde is een fantastisch hulpmiddel om op een snelle manier een persoon te doorgronden. Hoewel we spreken van gelaatkunde, is het natuurlijk nooit alleen maar een gezicht wat je persoonlijkheid laat zien. Ons hele lichaam geeft allerlei "geheime" boodschappen weer. Eigenlijk ziet iedereen, ook zonder kennis van gelaatkunde, het verhaal dat in een gezicht te lezen staat. Met een open hart en mind kun je het voelen en waarnemen. Zo boeiend hoe een gezicht de levenslessen laat zien. Zo gaaf om te zien dat een menselijke geest vaak enorm veel veerkracht heeft en de persoon zich, fysiek zichtbaar, aanpast aan bepaalde ervaringen.


Woord voor woord

Net als met een gedicht wordt jouw gezicht als het ware woord voor woord geschreven. Het schrijven van jouw gelaatstrekken en lichaamsvormen begint al in de baarmoeder. Met de conceptie krijg je het genenpakket door van je beide ouders en tijdens het groeien in de baarmoeder ontvang je voeding, hormonen en gevoelens via je moeder. Na je geboorte gaan de omgeving en uiteindelijk ook jouw gedachten over jezelf, eveneens een blijvende rol krijgen in de uiting van je fysieke gestel.

Wat is er zoal te lezen aan een mens? Denk hierbij o.a. aan:

  • De mate van ontwikkeling van de drie kiembladen (entoderm, mesoderm, ectoderm).

  • Hormonale ontwikkeling/status (Denk bijvoorbeeld aan testosteron, oestrogeen en cortisol).

  • Uitingen van bepaalde ziektebeelden.

  • Effecten van (langdurige) stress.

  • Emoties.

  • Microsignalen.

Hoewel we doorgaans graag anders doen voor komen, bepaald Jouw gezicht hoe de wereld naar jou kijkt en met je omgaat. Onbewust worden jouw levenslessen door de mensen die jou zien gelezen. En lees jij die van anderen....


Een levend document?

Een menselijk lichaam en gezicht is dynamisch. Dat wil zeggen dat het gaande weg je leven, of zelfs in een korte fase heel plotseling, kan veranderen. Het gedicht van het gezicht is daarmee een levend document en pas klaar als het einde van het leven daar is.

Veranderingen in het gezicht kunnen met diverse zaken te maken hebben. Zo kan je plots uitslag krijgen, wenkbrauwen kunnen uitvallen of ontstaan er wallen. Ons gezicht geeft ontzettend veel informatie over hoe het vanbinnen met ons gaat. Daar waar er zaken niet naar wens verlopen, zullen het gezicht en lichaam ons laten zien dat er processen aan het veranderen zijn.

Soms brengen mensen zelf veranderingen aan in hun gelaat. Voorbeelden hiervan zijn het (extreem) epileren van wenkbrauwen, het plaatsen van piercings en tatoeages in het gezicht of het laten uitvoeren van cosmetische ingrepen. Veel van de zelf aangebrachte veranderingen zijn gelaatkundig prachtig verklaarbaar.


Ook de rimpels die ontstaan gedurende een leven geven informatie prijs. De meest voorkomende reden van rimpelvorming is onze mimiek. Ons gezicht is immers één bonk met spieren en beweegt (bij de meeste mensen) onder invloed van emoties en gedachten. Denk bijvoorbeeld aan de fronsrimpels tussen de wenkbrauw, die ontstaan wanneer je je focust, boos kijkt of wanneer je gewoon je zonnebril bent vergeten. Door vaak dezelfde mimiek te maken met je gezicht slijt er langzaam maar zeker een vouwtje in je gezicht, om daar vervolgens te blijven zolang als je deze expressie maar blijft maken.


Kortom: de mens zelf is de mooiste weerspiegeling van lichaam en ziel. Ben zuinig op jezelf en je medemens.Comments


Archive
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page