top of page

Consulten bij kinderen

Little Music Fan
Father and Son
moeder en kind
child_model
Ouders en kind

Ook naar onze kinderen kijken we als volwassene vanuit ons eigen karakter. Kinderen kunnen op je lijken, of juist karaktereigenschappen vertonen die je niet herkent. Dat kan voor vragen en wrijvingen zorgen tussen ouder en kind. Gelaatkunde kan hierin hele mooie inzichten en antwoorden geven. Het kan antwoorden geven op verschillende vragen over opvoeding en het omgaan met je kind(eren) vanuit je eigen karakterstructuur.

Vanuit mijn jaren lange kennis als kinderverpleegkundige en babyconsulent kan ik je gericht tips geven of advies voor eventuele vervolgstappen die passend zijn voor jullie situatie.

De analyse van je mini

In de baarmoeder doet het kind al allerhande ervaringen op via de moeder. Denk aan geluiden, de stemmen van naasten, muziek en liefdevolle aanraking van buiten af. Maar helaas ook stress, sterke negatieve emoties of genotsmiddelen zoals alcohol en drugs. Dit alles heeft invloed op het lichaam en brein van de kleine. Stress is al duidelijk zichtbaar bij een pasgeborene in het gezicht. In combinatie met de lichaamstaal van de kleine, is er al heel wat te lezen!

Vanaf 3-6 maanden oud kan een baby al wat uitgebreider geanalyseerd worden. Hoe ouder het kind is, hoe meer "eigen" factoren er te zien gaan zijn in het lichaam en gezicht van de spruit. Dat wil zeggen niet alleen de erfelijke factoren, maar ook factoren die zijn ontstaan onder invloed van de omgeving. Met kennis van de basiseigenschappen van een kind kan je al "voorspellen" waar mogelijke conflicten of uitdagingen tussen kind en opvoeders zullen liggen.


Door op de respectvolle wijze van de gelaatkunde naar een mens te kijken kan je in een oogopslag zien wat zijn of haar talenten en valkuilen zijn, zonder iemand daarbij in een hokje te plaatsen!

Belangrijk!

Het analyseren van een kind is een gevoelige zaak waarbij doorgaans ook de emoties van de ouder(s) meespelen. Ervaring leert dat kinderen hiervoor erg gevoelig zijn en er niet bij gebaat zijn wanneer er een uur lang (delicate) opvoedingszaken en emoties "over hun hoofd heen" worden besproken die zij zelf niet begrijpen maar wel voelen. Het is daarom niet mogelijk om kinderen van 1 tot 12 jaar mee te nemen naar het consult! Baby's tot 1 jaar kunnen, afhankelijk van de problematiek en alleen na overleg, worden meegenomen naar het consult.

Het consult bij kinderen wordt middels foto's gedaan. Hiervoor heb ik een aantal foto's nodig van het kind, die op de volgende wijze zijn gemaakt:

-Een foto nodig recht van voren (en face) gemaakt. (Geen flits en bij daglicht!)

-Een foto van de rechterzijkant In het geheel, MET oor zichtbaar en achterhoofd erbij.

-Een foto van de linkerzijkant In het geheel, MET oor zichtbaar en achterhoofd erbij.

-Een foto van het achterhoofd, recht van achter genomen. Eventueel met nat plat gekamd haar, in het geval van veel haar of springend/krullend haar. 

De foto's mogen van te voren naar mij worden gemaild of mee worden genomen naar de afspraak (bijvoorbeeld op de telefoon).

Laat je verrassen

Laat je verrassen en boek een consult bij mij via gelaatkunde@outlook.com 


 

De kosten van een consult (60 min) in de praktijk bedragen 60 euro en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het consult kan contant of via een digitaal betaalverzoek ("Tikkie") worden afgerekend.

bottom of page